Skriv ut

En dag med bob hund

Ur Slagg nr 22, 1996

Det är sju år sedan den sista vinflaskan öppnades med elektrisk korkskruv härinne. Lika länge sen som börsen kraschade, plastcyklarna cyklade ut i periferin och restaurang Kvarnen bytte ägare. När någon slabbade över de gamla väggdekorationerna på bortre långsidan med målarfärg vet vi inte, men nu försöker man restaurera dem. Under tapeten en gammal tapet som bob hunds sångare Thomas Öberg sjunger. Nu låter han maten tysta munnen med en ”politiskt inkorrekt” fläskkarré med kokt potatis.

Skriv ut

Ulf Lundkvist - Porträtt av en serietecknare

Under 80-talet fick Sverige uppleva flera nya serietecknare med en personlig stil som inte stod utländska storheter såsom Reiser långt efter. Joakim Pirinens "Socker-Conny", Lena Ackebos "Jalle Planka", Joakim Lindengrens "Krystmarodören" och "Svenska Småbil & Rusdrycksförbundet" samt inte minst Ulf Lundkvists "Näsan" har alla nått stor kultstatus i folkhemmet.

Men tecknarna då? Vem är Ulf Lundkvist, och vad får han allt ifrån?

Skriv ut

This used to be my playground

eller...
- Ska vi laja?

När vi som vanligt på söndagarna satt och spisade en av Madonnas plattor, hörde vi att hon sjöng om sin barndoms lekplatser. Vi drabbades av ett svårt anfall av nostalgi och beslutade oss för att återvända till rötterna.

 

Skriv ut

Köping är ingen öde ö

Vi är varken astronauter, UFO:s, marsmänniskor eller några skeppsbrutna krakar på en öde ö. Köpingsbor dricker Coca-Cola och tittar på teve precis som alla andra. Köping är ingen öde ö.