Skriv ut

Raj Harder 97

Succé!

Raj Harder 97 är över och på de flesta plan kan faktiskt ovanstående rubrik användas. Det funkade betydligt bättre över huvud taget i år än tidigare. Snyggare dekor och utsmyckning, rymligare och mer väldisponerade lokaler, bättre ljud, bättre ljus, tajtare organisation, bättre stämning, bättre väder etc etc.
Musikaliskt kändes det också som ett stort lyft. Stor bredd och många riktiga höjdare under båda dagarna. Fredagen bjöd t ex på en sanslöst vacker konsert med Weeping Willows, en otrolig ljud, ljus och bildföreställning av Antiloop som var minst i klass med Chemical Brothers, charmant pop med Drowners, ett Fireside i högform och ett heltänt Honey Is Cool på "pubscenen". och fick ett väldigt varmt mottagande.

Skriv ut

Raj Harder 96

Hur gick det?

Den frågan har man fått säkert hundra gånger nu. Ett entydigt svar är naturligtvis svårt att ge. På vissa sätt var det katastrof medan annat kan kallas succé... De flesta som hört av sig har i alla fall varit väldigt positiva.

Skriv ut

Rajmonds Revenge

Vi ville ta revansch för brakförlusten efter RajRaj 95.


Banden ställde upp för låga gager, vi gjorde ett gott jobb med kringaktiviteter och publiken strömmade till. Vi gjorde en tillräckligt stor vinst för att kunna täcka den tidigare förlusten och av bara farten bestämde vi att detta var framtidens melodi - vi skulle fortsätta vara festivalarrangörer - men inomhus!

Skriv ut

RajRaj 95

Summering: Musikalisk framgång, ekonomisk katastrof.


"Som vanligt" vädrade våra känsliga luktorgan att det skulle bli något stort av band som Kent och Cardigans, "som vanligt" något för tidigt...! Vi hade ingen som helst ekonomisk uppbackning utan fick ta smällen själva. Men vi överlevde och ingen blev blåst på pengar (förutom Charta 77 och Johan Johansson som skänkte sina gager till oss!).

Skriv ut

RajRaj 94

Starten på Stadskultstudions sommarfestivaler skedde redan 1986 och 87 - Gammelgårdsrocken besöktes av bl a Sator, Johan Johanssons John Lenin, Pushtwangers och många många fler. Efter Sators något höga volym 1987 fick vi avslag på alla ansökningar om att arrangera vid Gammelgården, därför dröjde det innan vi på nytt satsade på att göra en sommarfestival.

Men vi gjorde det ordentligt med RajRaj 94. Ett enormt jobb lades ned på att iordningställa Skjutbanan vid Norsa eftersom det i princip handlade om ett tomt område. Staket, el, toaletter, scener, cirkustält, camping etc etc. Det var tungt men samtidigt otroligt kul. Okej, allt funkade inte 100% perfekt men vilken arbetsinsats!